zaterdag 20 maart 2010

Wat eraan vooraf ging

We hebben al veel Afrikaanse landen bezocht, komen er al vanaf 1984. Toen maakten we onze eerste safari, in Tanzania, liftend (!) door de Serengeti. We hadden ons nauwelijks voorbereid en dachten even dat we in het paradijs terecht waren gekomen, toen daar de giraffes, zebra’s, struisvogels, antilopen allemaal vlak voor onze neus voorbij trokken. Magnifiek! Dat beeld vergeten we nooit meer, het maakte diepe indruk.

Maar nog veel meer indruk maakten de mensen, die altijd zo opgewekt en positief zijn. Hun slogan 'we manage', ondanks alle materiële tekortkomingen. Geen slingers en toch lijken ze van hun leven vaak meer een feest te kunnen maken dan wij. Geen horloge, wél de tijd.

In dat continent ca. een half jaar vertoeven lijkt ons een feest! Al een aantal jaren hadden we het idee om eens een lange reis door Afrika te maken. En nu gaan we dat dan eindelijk echt doen! We hebben een Toyota Landcruiser gekocht - 'Beer' gedoopt - die helemaal is toegerust op dit avontuur. Het heeft heel wat voorbereidingen gevergd, maar ook heel veel erg leuke contacten opgeleverd. Wat blijken veel mensen toch veel kennis te hebben en hulpvaardig te zijn! Daarom is alleen al de voorbereidingstijd een hele mooie tijd geweest. Ook in onze nabije omgeving krijgen we van alle kanten veel hulp, echt geweldig.

We hopen eind april te vertrekken, richting Turkije. En dan door Syrië en Jordanië, landen die ook al lang op ons verlanglijstje stonden, omdat ze zoveel prachtigs te bieden hebben en de mensen er zo ontzettend aardig zijn. We verheugen ons er erg op om dat te mogen gaan beleven en zien. En verder al het moois en bijzonders van Egypte, Soedan, Kenia, Tanzania, Oeganda en wellicht Rwanda, Mozambique, Malawi, Zambia en Zuid-Afrika.

Hoe de reis precies zal verlopen, weten we nog niet. We zijn al een beetje Afrikaans geworden…;-)
En het gaat niet om de bestemming, de reis zelf is het doel.

14 opmerkingen:

  1. Hallo Stina en Frank,
    het is heel erg leuk jullie voorbereidingen nu ook al via deze blog te volgen. Nog leuker zal het straks worden als we jullie reis kunnen volgen. Want het staat als een paal boven water dat we dàt gaan doen! Succes verder en groetjes,
    Henk en Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo stina en frank

    heel veel plezier en hopelijk komen jullie thuis met geweldige verhalen en we gaan je zeker volgen . ik kan niet wachten op jullie verhalen .


    gr
    claudia en peter

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anneke, Pieter en Poes21 maart 2010 om 13:45

    Hallo Afrikareizigers,
    Het aftellen is begonnen,wij zullen met belangstelling jullie avonturen volgen.Want eigenlijk zouden wij in een piep klein tasje met jullie mee willen reizen.Op de kaart willen graag jullie route volgen. Alvast veel voorpret.
    Anneke Pieter en Poes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Stina en Frank,

    Fijn dat jullie je droom kunnen verwezelijken!
    Ik hoop dat het net zo interessant wordt als de vorige keer van die van jouw avontuur in Afrika, Stina. We zullen het dan zeker volgen.
    Heel veel succes met de verdere voorbereidingen en alvast een goede reis toegewenst.
    Anton en Wil

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Stina en Frank,
    Wij gaan deze droomreis zeker volgen. Succes met de laatste voorbereidingen en alvast goede reis.
    Job en Trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Stina en Frank,

    Heel veel plezier tijdens de reis en succes met de laatste (voorbereidingen).

    Groet,

    Pascal

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Stina en Frank,
    Geweldig om dit te doen en je uitgangspunt
    reizen om te reizen en het te beleven. We wensen jullie een geweldige reis. We zullen het volgen. Groetjes Lies Liesje.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja zeg !! Niemand meer nodig om de koffers te dragen ? Ik ben hartstikke jaloers ... Veel plezier en suc6 ! Mady & Patrick

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Willem van der Burg14 april 2010 om 09:16

    Frank en Stina
    Heel veel plezier tijdens jullie reis. Ik weet als geen ander dat je tijdens het leven moet genieten van alles dat je kunt doen samen. Oh ja.. nog even een heel leuk bericht... Ik heb de bekende vlinders in mijn buik.. Ja ja al weer 12 weken verkering... het gevoel alsof ik voor de 2e keer de hoofdprijs heb gewonnen.
    Veel plezier nog... en doe voorzichtig..

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Stina en Frank!
    Wat een spannend avontuur! Wij gaan jullie zeker volgen via de website en wanneer we allebei weer in Nederland zijn moeten we maar snel weer eens wat afspreken.
    Heel veel plezier met deze geweldige reis!
    Groetjes uit Zweden,
    Bas, Judith en Bram

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wij gaan jullie zeker volgen en wensen jullie een waanzinnig mooie tijd en dit herinneringen toe! Cynthia, Wim en de rest :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ze zijn weg ... heel veel plezier en we houden jullie in de gaten.
    liefs,Laurens en Yolande

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ha Frank en Stina, we volgen jullie natuurlijk in jullie avonturen. Maar het lijkt ons bijzonder om je verjaardag in Egypte te vieren. Van harte en een dikke kus, liefs Laurens en Yolande

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Paul Ramaekers14 juni 2010 om 09:44

    Hoi Frank en Stina,
    eindelijk tijd gevonden om jullie verhalen te lezen (bewondering voor jullie geduld bij de douanes, niets voor mij !).
    Als het goed is vertrekken we donderdag de 17e met 7 van de Frank's Angels naar de Dolomieten, ik laat jullie volgende week weten hoe het ons is vergaan. Nog heel veel plezier, kijk goed uit en tot mails,
    Paul

    BeantwoordenVerwijderen