zondag 9 mei 2010

Cappadocia

Stina in de ondergrondse stad, 70 meter naar beneden! En toen alle trappen weer omhoog met je neus op je schoenen...
Cappadocia (klik op de foto's voor een vergroting)




We zitten hier eenzaam in een leuk restaurant in Ihlara (9 mei om 20.30 uur), in Cappedocia, in Turkije. Helemaal niemand hier, maar wel draadloos internet en we mogen gratis in de tuin kamperen als we hier eten. En het eten ziet er hier zoals altijd prima uit! Dus die deal hebben we aangenomen, want het is zowaar best een koude avond, niet echt tof om te koken. Alle andere dagen wel gedaan hoor, gaat super.  Alles gaat trouwens super, het rijden,  het slapen,  en ja, ook de wasjes draaien!  De onderbroeken hangen hier nu in de tuin, hopelijk morgenochtend nog  ;-) Cappedocia is een wonderschoon gebied, met rotswoningen en veel rare puntrotsen, zomaar uit het niets lijkt wel.  Ons doet het denken aan Lavenland in de Efteling, in elk geval sowieso heel sprookjesachtig. Erg bijzonder hier allemaal. Ook ondergrondse steden uit 2000 voor Christus! En rotskerken met schitterende fresco’s. En ontzettend toeristisch, maar wel vooral met Turkse toeristen. En dan vooral schoolklassen, hele leuke kinderen die allemaal met ons Engels willen praten en met ons, vooral met Frank, op de foto willen. Echt lachen. De mensen hier zijn erg aardig. Zojuist bij het eten nog allemaal extra gerechten gekregen, ook mee mogen eten uit de pot van het personeel hier.

Ook de mensen in Servië vonden we heel aardig. En Belgrado is een leuke stad. Wel heel raar om door  een gebied te rijden waar zoveel gruwelijkheden hebben plaats gevonden. En dan te ervaren dat de mensen dus juist zo vriendelijk zijn. We moesten toch wel eens denken, heb jij ook mensen afgeslacht, of je vader?

We gaan morgen nog een hele mooie vallei hier bekijken en dan richting de grens van Syrie rijden. Wordt een spannend moment, die grens overkomen. Vooral ook een heel gedoe vrezen we.  We gaan zo nog maar eens  googlen waar we dat het beste kunnen doen.

Dank trouwens voor al jullie leuke reacties en e-mails en sms’en, vinden we erg leuk.

O ja, en we hebben steeds zalig weer, zon en ca. 25 graden, maar ’s avonds koelt het wel af en ’s morgens mag er ook wel een truitje aan, maar we eten altijd buiten.  Alleen vanavond was het echt fris, door de wind en het had ook wat geregend.

En nog een o ja, de ebooks zijn een groot succes. Ik, Stina, heb er al 1 uit, "het Diner" van Herman Koch, een bijzonder boek.  Frank geniet van "De Prooi". Ik ben nu "Het meisje met 9 pruiken" aan het lezen en denk dan aan Greet (heb het ook van jullie geld gekocht Lex en Greet met nog een ander boek) en mijn nicht Liesje. Zalig om zoveel tijd voor lezen te hebben. En voor ontbijten. En voor mensen kijken. En voor enz., enz.!

4 opmerkingen:

  1. Ongelooflijk, een week geleden stonden we nog op een taxi te wachten bij Singaradja aan de Ginnekenweg, omdat Frank de diefstalbeveiliging / startonderbreker van Beer thuis had laten liggen. Vandaag heeft Beer hen al zo ver in Turkije gebracht dat ze op het punt staan Syrië binnen te dringen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. WOW, het ziet er allemaal geweldig uit Frank en Stina! Super te horen dat alles zo geweldig gaat. Fantastisch dat jullie al helemaal het heerlijke vakantiegevoel hebben volop genieten van alles wat jullie meemaken. Ik zwijmel al weer helemaal weg bij jullie verhalen over de vreemdsoortige rotsformaties en religieuze kunst in Cappadocie en lekker buiten eten. Ik kijk uit naar jullie belevenissen in het Midden Oosten. Hartelijke groet, Celeste

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Laatste update, kreeg vanmiddag een berichtje van Stina dat ze op 11 mei om 13.00 uur Syrië zijn binnengekomen zonder problemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha, Wat een snelheid gooien jullie er in. Als het zo doorgaat zitten jullie in augustus in Zuid-Afrika. Denken we net dat jullie de rust een beetje gevonden hebben en lekker in een restaurantje gaan zitten eten, hoor ik dat jullie al in Syrie zitten. Wel goed trouwens dat jullie tot nu steeds zelf dat camping kookgedoe hebt gedaan. Poes loopt nog steeds bij jullie voor de deur in de veronderstelling dat jullie de deur zo wel openmaken. Maar altijd goed zo'n tijger/tank bewaking van het pand. We wilden jullie nog succes wensen bij de volgende grensoverschrijding, maar dan maar vast voor die naar Israel. We zijn al weer benieuwd naar de belevenissen in Syrie.
    Groetjes
    Pieter en Anneke

    BeantwoordenVerwijderen